022 843 011
str. Armenească 27b

Ochelari din celuloză – instrument optic sau accesoriu imagistic?

11 aprilie 2014

     Cum credeți, din ce sunt confecționați ochelarii celor mai văzuți oameni de pe planetă? — Din bumbac! Da, nu este nici o greșală și vorbim nu despre haine de calitate, ci despre ochelari de calitate. Acetatul de celuloză, din care ei se confecționează, se obține printr-un procesul tehnologic destul de complicat, dar, în esență, aceasta este celuloza purificată (ca regulă, pe bază de bumbac) prelucrată cu oțet. Acest material a devenit o descoperire pentru dizaineri, deoarece permite modelarea de ochelari de oricare  forme și culori. De asemenea, ramele din acetat de celuloză sunt ușoare și au o suprafață catifelată. Și sunt ecologice datorită faptului, că materialul acesta este biodegradabil și poate fi reciclat. Într-adevăr, ramele din celuloză sunt  foarte confortabile, hipoalergice și au un stil deosebit, ceea ce este atractiv pentru mulți.

     Ochelarii, în general, tot mai mult trec din categoria mărfurilor medicale în categoria accesoriilor de prestijiu. Și, deoarece tendințele modei devin tot mai extravagante și neobișnuite, iar materialul din celuloză este foarte maleabil, devine posibilă modelarea oricărei composiții pe care și le propun dizainerii, formele ochelarilor devenind tot mai variate, cu cele mai originale îmbinări de culori. Și dacă, cu puțin timp în înainte ramele de metal ocupau 80%  din totalul propunerii pe piața opticii, acum ramele din acetat de celuloză au luat un avânt vertiginos. Și acesti ochelari nicidecum nu se cataloghează ca ieftini, deoarece pentru confecționarea lor, pe lângă operațiunile mecanice computerizate, se folosește finețea lucrului manual – în total pentru confecționarea  fiecărei pеrechi de ochelari se îndeplinesc până la 50 de operațiuni.

     Una din cele mai actuale tendințe a modei este crearea unor design-uri artistice din câteva straturi de diverse culori. Realizarea ramelor din două, trei și chiar patru straturi de acetatceluloză este un proces destul de complicat, dar în rezultat se obțin cele mai neobișnuite efecte cromatice. Așa fel de ochelari devin realmente un accesoriu excluziv! 

     Înteresant că producătorii continuie să exploreze opțiunile acestui material. Sunt proecte pentru combinarea acetatcelulozei cu titanul – deosebit de confortabile ți elegante, sau acetatcelulozei cu sidef – netede pe dinăuntru și cu un mat cald în exterior, cu efecte colore deosebite. Și, cu siguranță, inovațiile tehnologice și estetice, cu utilizarea acestui material unic, încă urmează să apară din abundență.

     Deci, cei mai văzuți oameni de pe planetă au și gusturi bine văzute. De fapt, o pereche de ochelari frumoși pot să-l facă văzut pe oricare om și, chiar dacă nu va fi văzut de toată planeta, contează să fie văzut cu ochi buni și apreciat. Și în Chișinău pot fi procurați astfel de ochelari. În salonul „Astro-Optica”, la alegerea d-stră, se găsesc articole de la așa companii ca Vogue, Ray-Ban, Burberry, Prada, Bulgari, Versace, Emporio Armani, Ralph Lauren... sau puteți face comandă direct pe site-ul nostru.

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.