022 843 011
str. Armenească 27b

Ochelarii Lumus – un concurent a ochelarilor Google, prezentat de compania Sony.

28 martie 2014


       Ochelarii Google treptat își croesc drum spre apreciere din partea publicului, înaintând în pofida diverselor obstacole. Dar și în acelaș timp, concurenții sunt în gardă și urmăresc atent reușitele pionerului.

      Un nou proect al companiei Sony ar putea, în viitorul apropiat, să devină un concurent de temut pentru ochelarii Google. O inovație de așa gen este deja implimentată în sistema de ochelari Lumus (Sony).

      Ochelarii cu proprietatea de a spori imaginea –  cu „realitate augmentată” Limus, au proprietatea de a proecta imaginea de pe un dispozitiv mobil pe o suprafață plană de orice dimensiune (pe perete, ca exemplu). Prima dată această neobișnuită tehnologie a fost prezentată acum doi ani, când lentilele cu astfel de inovație – LOE (Light-guide Optical Element) – erau montate în rame obișnuite și ofereau posibilitatea de a proecta de pe disozitiv mobil imagini de orice dimensiuni.

      Tehnologia Limus a fost perfectată și propusă într-un nou proect pentru Android. Până în prezent  ochelerii Lumus dispun de mai multe funcții, cum ar dirijarea gesturilor și a vocii, și sunt înzestrate cu cameră video și funcția LOE – proectarea imaginii.

      Nu se știe când vor apărea acești ochelari în vânzare, deoarece Sony preferă să nu acționeze în pripă, dar este în căutarea unor parteneri, care ar putea să se ocupe de perfectarea acestui proect în permanență cu gadgeturi originale, ce ar putea oferi priorități în vederea concurenței pe piață.

      Dar și compania Google nu bate pasul pe loc, ci este în permanentă căutare a noilor opțiuni la proectul său. Scopul este, evident, același – de a fi înainte în cursa concurenței. Dar, oricare din companii nu ar fi lider, foloasele, în final, le vor aparține consumatorilor.

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.