022 843 011
str. Armenească 27b

Ochelari cu efect cromoterapeutic.

18 martie 2014


     V-ați gândit cumva că ochelarii v-ar putea ajuta să vă ridicați tonusul, să depășiți depresia și chiar să aveți o sănătate mai bună?! Dar nu este vorba despre niște ochelari obișnuiți, dar despre ochelari speciali cu efect de cromoterapie, care sunt concepuți pentru a  trata prin culorile spectrului vizibil. De fapt, fiecare culoare își are efectul său anume asupra stării psihosomatice a organizmului uman:

    Roșu – are efect stimulator; orange – este înviorător; galben – descătușează; verde – crează o stare de liniște și echilibru; blue – este calmant și sedativ; albastru – efectiv ajută la concentrare; violet – un tonizant pozitiv. Ochelarii sunt concepuți pentru a emite unde de lungime în corespundere cu efectul scontat. Și aceasta nu este doar o presupunere, deoarece rezultatele sunt evidente. Ca exemplu, astfel de ochelari au fost folosiți recent de echipa de fotbal belgiană pentru pregătire de campionatul mondial din Brazilia. Cu indicația medicului, ochelarii cu efect cromoterapeutic au fost indicați pentru restabilirea membrilor echipei în urma diferenței de fuse orare (așa numitului jet-lag sindrom). Deasemenea, aplicarea lor își avea ca scop de a-i ajuta pe fotbaliști să se concentreze mai bine și să-și mărească rezistența. 

     Rama ochelarilor conține emițătoare LED de lumină de diferite unde, la care se programează culorile, sau gama de culori în dependență de efectul terapeutic necesar. Terapia cu lumină se propune de a fi eficientă în cazul tratării depresiilor, în special celor sezoniere, insomniei, și chiar normalizarea funcțiilor somatice la nivel de organe și sisteme de organe a întregului organizm. Evident că aceasta nu este panacee pentru toate bolile, dar retina ochilui conține cele mai multe terminații nervoase din corpul uman, deaceea este de așteptat o reacție reflectorie amplă la stimularea lor cu raze de diferite lungime a spectrului vizibil. Reflexoterapia este un remediu terapeutic aplicat de sute de ani și recunoscut de medicina modernă, iar acțiunea cu culori este neinvazivă, plăcută și cu efect similar.   

     Astfel de ochelari, Relax-NT – dispozitiv de corecție cu lumină spectrală, pot fi găsiți și la noi în Chișinău în salonul „Astro-Optica”. Sfera de aplicare, corespunzător profilului salonului, sunt problemele de vedere, în special cele ce rezultă din suprasolicitarea ochilor, spasmul de acomodare,strabizmul, profilaxia glaucomului, cataractei incipiente, distrofiei de retină, presbiopiei. Metoda este cu atât mai rezultativă, fiind implimentată în cadrul unui tratament complex, indicat tot aici de către medicii-specialiști.
     Deci, dați posibilitate luminii să vă lumineze ochii și întregul organizm!

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.