022 843 011
str. Armenească 27b

Lentile de contact și copii!

17 aprilie 2015

Portul lentilelor de contact are un impact pozitiv asupra integrării sociale a copilului – la așa concluzie s-a ajuns în urma unei cercetări a opiniei publice, realizate de compania Johnson & Johnson Vision Care în asociere cu un popular site britanic Mumsnet.com. Ideea a fost de a evalua opinia părinților cu referire la portul lentilelor de contact a copiilor săi pentru vârsta de la 10 la 17 ani. Cu acest scop a fost intervievați 507 de adulți și copiii lor.

Interesant că părinții consideră un lucru de importanță primordială formarea respectului de sine la copii. Tot odată, când este necesar de a corecta vederea copilului, și părinții, dar și medicii preferă să aleagă ochelari. Ca rezultat, 97% din părinții intervievați au declarat că dau preferință ochelarilor de vedere pentru copiii săi, pe când aproape jumătate din copii și-ar dori să poarte lentile de contact, dar primesc refuz. Părinții motivează că se simt mai liniștiți pentru siguranța copilului, deoarece nu-i consideră suficient de responsabili pentru portul lentilelor de contact. În același timp copii, ce-și doresc să nu poarte ochelari, simțindu-se stingheriți, sunt gata să adopte o atitudine serioasă față de igiena ochilor – o cerință obligatorie pentru purtarea lentilelor.

Conform studiului efectuat părinții recunosc că pentru dezvoltarea personalității copilului sunt importanți mai mulți factori cum ar fi o autoevaluare pozitivă, integrarea adecvată în mediul școlar, reușitele școlare și sentiment de satisfacție pentru înfățișarea sa. Iar mulți copii consideră că portul lentilelor de contact ar fi un atu pentru ei în reușita lor în aceste privințe. Plus la aceasta copii consideră importantă și libertatea în ceea ce privește ocupația cu sportul sau alte activități recreative, ceea ce părinților le pare mai puțin important.

Încă una din cauzele refuzului părinților de a procura lentile de contact copiilor, depistată în urma studiului în cauză, este că marea majoritate a adulților nu știu că vârsta minimală admisă pentru a purta lentile moi de contact este de acum de la opt ani.

Majoritatea copiilor ce poartă lentile de contact sunt foarte satisfăcuți de această oportunitate, susținând că aceasta le permite să se simtă mai liberi și mai încrezuți în sine. Implicit, ei sunt de acord să-și asume și responsabilitatea pentru sănătatea sa vizuală, dezvoltându-și o atitudine serioasă față de angajamentele luate. Acest moment ar putea exercita și o influență educativă pentru integrare în societatea matură, care ar trebui să fie formată din persoane responsabile. Cu atât mai mult devine evidentă importanță încrederii în sine în perioada adolescenței, când copilul caută să se integreze în societate și să se identifice, tot odată, ca o personalitate distinctă. În aceste sens este foarte important ca adolescentul să se simtă încrezut în sine. E adevărat, că formarea personalității nu depinde excluziv de faptul, dacă sunt purtați sau nu ochelarii, dar, la această perioadă de vârstă e bine de luat în calcul și factorii psihologici, ce influențează dezvoltarea copilului. Și lentilele de contact pot fi un element pozitiv în acest sens.

În salonul „Astro Optica” sunt, la alegere, lentile de contact moi de brand-uri de calitate, cea ce este important pentru siguranța portului lor. Mai mult, în centrul oftalmologic „Astro Optica”, în Chișinău,activează specialiști oftalmologi-pediatri, ce pot oferi recomandări atente anume pentru specificul vârstei copiilor. În cazul care recomandările sunt deja specificate, comanda lentilelor poate fi realizată pe site-ul www.lentile.md din orice localitate a Moldovei

Deci, să fim atenți cum se dezvoltă copiii noștri în toate privințele!

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.