022 843 011
str. Armenească 27b

Folosirea ochelarilor Google cu lentile de corecție ar putea cauza anumite probleme.

25 februarie 2014

      Folosirea ochelarilor Google cu lentile de corecție ar putea cauza probleme în cazul în care utilizarea lor, în anumite localități, nu este bine primită, iar proprietarii ochelarilor deja s-au atașat mult de opțiunile acestui dispozitiv.

     Cu puțin timp în urmă, în statul Ohio un bărbat a fost reținut de poliția locală fiind suspectat, precum că folosea ochelarii Google pentru înregistrare ilegală în timpul vizionării unui film la cinema. Acuzatul a explicat că în timpul vizionării filmului dispozitivul Google a fost deconectat, iar ochelarii serveau la moment doar ca ochelari obișnuiți pentru corectarea vederii. Și, după cum s-a constatat, ochelarii erau conectați doar la câteva funcții programate, (de care acest bărbat a facut rost prin persoana terța la 600$).

     Șofarea în timpul folosirii ochelarilor Google este la fel un lucru dificil, deoarece în multe state aceasta este interzis, iar în California o d-nă chiar a fost amendată pentru portul acestor ochelari la volan. Acest incident a fost contestat în judecată, deoarece multe persoane au nevoie de ochelari pentru a conduce automobilul, dar însuși existența unui astfel de precedent pune sub întrebare dacă mai mulți vor vrea să înfrunte astfel de situații.

     Totuși, compania Google este încrezută că astfel de întrebări își vor găsi soluții cu timpul, când ochelarii Google vor deveni larg răspândiți și oamenii se vor învăța să deosebească când dispozitivul este conectat și când nu. În prezent nu este un indicator special, dar cei din jur pot observa o lumină slabă pe ecranul ochelarilor.

     Și chiar mai mult, utilizarea ochelarilor în cauză ar putea fi rentabilă pentru stat. De exemplu, o aplicație elaborată sub denumirea „Șofare sigură”, poate trezi șoferul, dacă el a adormit la volan. Deasemenea, poate ajuta autoritățile în anchetarea incidentelor. Cinematografele ar putea folosi tehnologia aplicării subtitrelor pentru o anumită categorie de utilizatori.

 

 

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.