022 843 011
str. Armenească 27b

O nouă elaborare a lentilelor de contact cu proectarea realității suplimentare!

17 februarie 2014


         Bioelectronica contemporană tot mai activ se implimentează în viața cotidiană, acum a găsit aplicare și în medicină. Și tot mai multe inovații electronice îți găsesc aplicare în oftalmologie. Una din astfel de elborări este prezentată de compania iOptik.

O sistemă, ce este creată în baza lentilelor de contact iOptic, va fi disponibilă publicului deja spre sfârșitul anului 2014, sau începutul anului 2015.

         La 7-10 februarie 2014 în Las-Vegas a avut loc o expoziție internațională a electronicii de larg consum, în cadrul căreia a fost prezentată această inovație a companiei iOptik. Inginerii au creat o legătură microproectorală specială compusă din două părți: Ochelari și lentile de contact cu microproectore. Modul proectării lentilelor de contact, datorită unui filtru grafic, permite focusarea instantanee a ochiului atât pentru obiectele din apropiere, cât și pentru cele din depărtare.

        Acest efect se obține în rezultatul difuzării luminii cu ajutorul microproectorilor din ochelari spre centrul lentilei de contact, cu focusarea ulteroară pe retină, formând astfel o sistemă optică. La periferia lentilelor de contact se află filtre și structuri de refracție, datorită cărora imaginea din exterior pătrunde pe retina ochiului. Mai apoi aceste două imagini sunt combinate, iar ochiul vede o imagine stereo, ceea ce formează așa numita realitate suplimentară.

       Realizarea unor astfel de sisteme va permite înlocuirea displeielor analogi tradiționali (cum ar fi Google Glass), care formează imaginea virtuală a obiectelor.

       În prezent, această realizare a companiei iOptik este pe cale de a-și face apariția, pentru a fi propusă publicului larg. Compania presupune de a pune în vânzare gadjetul deja spre sfârșitul an. 2014 – începutul an 2015, și speră pentru o realizare reușită a acestui proect. Se negociează cu așa business-parteneri potențiali renumiți cum ar fi Oakleys, Lenovo și Electronic Arts.

 

                                                                      

 

 

 

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.