022 843 011
str. Armenească 27b

Tehnologia modernă îşi cere tributul. Cum să ne protejăm?

16 februarie 2014


       Realitatea este că dispozitivele digitale, cum ar fi calculatoarele, tabletele sau telefoanele inteligente, au o influență nocivă asupra sănătății ochilor noștri. Potrivit unor estimări 70 % din utilizatorii noilor tehnologii ajung să sufere de tensiune oculară și vedere încețoșată.

       Ba chiar mai mult, folosirea unui dispozitiv electronic fără întrerupere, timp de două ore, cauzează dureri de spate și cefalee. Studiile aprofundate a acestor probleme au demonstrat, de asemenea, că lumina emisă de monitoare poate provoca degenerescență maculară și cataractă... Și acest fenomen își are explicație fiziologică, deoarece în mod firesc ochii nu sunt înzestrați cu opțiunea de a vizualiza emiteri de unde de așa gen. Potrivit opiniei unui optician și consultant medical, Justin Bazan, focalizarea privirii la distanța la care noi ne folosim de calculator sau de tabletă, în timp, epuizează sistemul de focalizare a ochilor și produce tensiune oculară.

       Totuși, dezvolatare tehnologică a devenit, în prezent, o parte integră a vieții contemporane, practic în toate domeniile. Nu putem exclude nicidecum folosirea calculatorului sau a telefoanelor. Atunci cum ar putea să ocolim sau să reducem contul impus de dezvoltarea civilizației tehnogene?!  — De fapt, sunt metode de a reduce efectele negative a aparatelor digitale asupra ochilor. Merită de ținut cont de niște reguli simple, cum ar fi poziționarea monitorului la nivelul brațelor și menținerea sub nivelul ochilor pentru a evita emiterea razelor directe. Important este și să fim echilibrați, făcând pauze regulate pentru a odihni ochii, privind în depărtare. 

       Deasemenea, un „antidot” eficient în combaterea influențelor nefaste asupra ochilor sunt ochelarii cu antireflex, care reduc considerabil efectul vederii încețoșate și stopează dereglările fiziologice ce apar în timp. În special pentru persoanele ce sunt ocupați timp îndelungat cu lucru la calculator, astfel de ochelari sunt deja o necesitate. Deaceea merită de făcut rost de ochelari de calitate pentru siguranță sănătății vizuale. În cazul acesta un brend de producere recunoscut nu este doar o chestiune de prestigiu, dar o garanție a calității. În Chișinău puteți procura ochelari de calitate, de la producători cum ar fi BBGR France și Divel Italia, în salonul „Astro-Optica”, deasemenea puteti vedea preturi la ochelari pe saitul nostru. Tot aici puteți primi și o consultație competentă în vederea sănătății văzului. 

      Tehnologiile se modernizează cu pași enormi și trebuie să fim atenți, pentru a le folosi echilibrat și inteligent, cu reduceri din conturile ce ne sunt impuse sănătății noastre.

 

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.