022 843 011
str. Armenească 27b

Poliția din New York testează ochelarii Google.

8 februarie 2014

       Declarația companiei Google despre elaborarea unor ochelari „inteligenți” unicali a stârnit un mare ajiotaj. Conducerea companiei și-a propus emiterea în vânzare deja în a. 2014, dar, necătând că nici data fixă, nici prețul produsului nu au fost indicate, milioane de oameni din toată lumea au făcut comandă prealabilă pe site-ul special al companiei.

       Interesant că, dacă pentru majoritatea oamenilor ochelarii de la Google sunt doar o nouă jucărie inovatoare, atunci poliția new-yorkeză privește lucrurile mult mai serios. Chiar recent în mass-media a apărut informația cum că, serviciul de informare și analiștii poliției din New York efectuaiză testarea ochelarilor cu scopul de a le folosi în continuare în serviciu.

      Press-secretarul departamentului a menționat, că testările vor arăta, dacă ochelarii Google ar putea fi de folos pentru depistarea infractorilor. Aceasta presupune stabilirea identității persoanelor, care vor nimeri în cadrul filmărilor operative, în corelare cu fotografiile din baza de date. În total în departament lucrează 35 mii de colaboratori, dintre care unii vor testa ochelarii în timpul patrulării, iar alții în oficiu, prelucrând dosarele penale deja deschise. Testările se preconizează de a fi petrecute până la emiterea oficială a ochelarilor pe piață. Și, dacă ei se vor recomanda pozitiv, atunci polițiștii, ce sunt incluși în proect, își vor continua activitatea cu această inovație comodă, iar ceilalți se vor include la fel.

      Cum s-a constatat pe parcurs, polițiștii din New-York nu sunt unicii din serviciile de desfășurare urgentă, care au participat la proect. Google a propus, deasemenea, departamentului de pompieri din California un accesoriu special la ochelari, care permite de a ține legătura în timpul stângerii incendiului și de a arăta unul altuia planul încăperii, eșirile secundare și localizarea hidranților. Deci, dacă testările demonstra rezultate pozitive, ochelarii „inteligenți” de la Google își pot găsi o largă aplicare.


© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.