022 843 011
str. Armenească 27b

3D ocelari pentru a viziona concomitent câteva canale TV.

7 februarie 2014

        Atât ochelarii 3D, cât și televizoarele, pentru care acești ochelari se anexează nu mai sunt o noutate. Totuși, ochelarii, care sunt accesibili publicului larg, lasă de dorit... În primul rând, calitatea imaginii nu este atât de ideală precum este reclamată, iar în a-l doilea rând, chiar având așa gadget, oricum nu veți reuși să urmăriți toate emisiunile în 3D.

       O nouă elaborare interesantă a oamenilor de știință ruși ar putea fi comparată doar cu ceva prezentat în filmele fantastice, deoarece așa ochelari permit de a vedea imaginea nu numai mai evidențiat, mai conturat și mai realist, ceea ce va permite ca ochii să se simtă mai liber, dar și va face posibil ca membrii familiei să vizioneze instantaneu diferite emisiuni la același televizor.

       Cu referire la calitatea imaginii elaboratorul principal al proectului, Igor Kompaneț, doctor în științe fizico-matematice, relatează că secretul se află în folosirea cristalelor lichide smectite, care sunt cu mult mai superioare cristalelor lichide nematite, folosite în prezent în ramura respectivă. Totuși, D-l Kompaneț a remarcat că, până la producere în masă, vor fi necesare numeroase cercetări, deoarece acest gen de ochelari există doar în formă de prototip.

       Iar cu privire la posibilitatea de vizionare concomitentă a diferitor canale TV, aceasta este posibil teoretic, deoarece cristalele lichide au acțune rapidă și tensiune joasă. Pot fi selectate diferite frecvențe și pe același ecran diferiți utilizatori vor percepe frecvența fiecărui canal TV în parte. Savanții, de-asemea, doresc „să învețe” ochelarii 3D să se accomodeze după persoană printr-o programare specială la emisiunea dorită de utilizator.

       Este firesc că această elaborare nu este compatibilă cu un televizor obișnuit. Doar televizorul în cauză va avea de diferenciat nu numai imaginea pentru fiecare telespectator, dar și sunetul. Din aceasta rezultă că pentru folosirea la așa gen de ochelari sunt necesare televizoare și cu emisia individualizată de sunete la fiecare canal. Deci, procurând astfel de ochelari speciali, va fi necesar de procurat și televizor special. Dar și acum pentru vizionarea emisiunilor 3D sunt necesare și televizor, și ochelari corespunzători „la pachet”. Atunci, vom înfrunta și acest obstacol!

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.