022 843 011
str. Armenească 27b

Google este în ascensiune: de la eleborarea ochelarilor „inteligenți” trece la lentile.

28 ianuarie 2014

        Google este cunoscut fiecăruia ca cel mai utilizat sistem de căutare pe net, însă compania nu se limitează doar la inovații în sfera serviciilor on-line și a aplicațiilor pentru smartfoane. Recent Google a propus pe piață ochelari „inteligenți”, iar deja acum declară despre testarea lentilelor de contact  cu proprietatea de a determina nivelul glucozei în sânge prin intermediul lacrimii. Așa gen de metodă de a stabili nivelul de glucoză în sânge este foarte binevenit pentru diabetici, deoarece nu mai este necesar de a folosi metode invazive. Determinarea nivelului de glucoză în sânge este deosebit de important pentru cei ce suferă de diabet de tipul 1, deoarece de diagnosticarea promptă a fluctuațiilor nivelului de glucoză poate depinde chiar și viața celui în cauză. Elaboratorii companiei Google instalează în lentilă un microsenzor, care automat măsoară și semnalează ridicarea nivelului de glucoză în sânge.

 

        La moment compania a declarat despre elaborările date, dar vă atrage atenția că până la etapa utilizării lentilelor pe scară largă de către pacienți urmează să mai fie efectuate foarte multe cercetări și perfectări. Spre exemplu, în prezent specialiștii Google sunt preocupați de elaborarea unei sisteme comode de înștiințare a pacientului despre ridicarea nivelului de glucoză. Oamenii de știință examinează varianta cu folosirea LED (diodelor emițătoare de lumină), care vor începe să lumineze la ridicarea nivelului de glucoză în sânge.

       Este demn de menționat că Google nu este unica companie care se ocupă de elaborarea lentilelor de contact, menite să ușureze situația persoanelor ce suferă de diabet. În 2013 a devenit cunoscut, că compania Microsoft în comun cu Universitatea Washington deasemenea elaborează lentile cu proprietatea de a reacționa la ridicarea nivelului de glucoză în sângele pacientului și de a-l preveni despre aceasta, comunicând  datele investigării pe mobilul său.

       La drept vorbind, implimentarea tehnologillor  în sfera ocrotirii sănătății devine preocuparea a tot mai multor companii mari. De exemplu, anul trecut compania Sony a patentat o invenție sub denumirea de „perucă inteligentă”, care deasemenea duce evidența stării sănătății omului: a parametrilor cum ar fi tensiunea arterială și bătăile inimii.

       Astfel de tehnologii ar putea să ușureze viața multor oameni din întreaga lume, deci să sperăm, că aceste inovații nu se vor rătăci între multele structuri birocratice și în curând își vor găsi loc și în viața locuitorilor Moldovei.

© 2015-2023 Astro Universal SRL. Toate drepturile rezervate.